Поділитись:

Чи в безпеці наші діти

Субота, 23 грудня 2017, 07:40
Чи в безпеці наші діти

Обираючи дитячий садочок, батьки намагаються знайти найкращий варіант для своїх малюків – безпечне розташування, якісний ремонт, позитивні відгуки знайомих і т.п. Але, мабуть, найбільш важливим критерієм є професійність та адекватність педпрацівників.

Пам'ятаєте інцидент у закарпатській школі, коли учитель поставила оцінку школярці просто на чоло, бо та забула вдома щоденник? Ця історія викликала обурення і батьків, і педагогів, справа набула значного розголосу і вчительку таки звільнили.

Вважаєте, що це поодинокий випадок непедагогічної поведінки? Е, ні! Є ще гірші!

Знайома розповіла історію, яка взагалі не вписується ні в які рамки. Раптово її 4-річна донька просто "зненавиділа" дитячий садочок – ранкові "концерти", сльози, поганий сон... Ніхто не міг збагнути, у чому ж причина. Поки дитина випадково не обмовилась, що вихователька б'є її! Уявляєте??? Хтось піднімає руку на вашу дитину!

Тепер з малою займається психолог. Скільки часу потрібно на усунення наслідків стресу, не відомо. Батьки шоковані.

Здавалося б фінал історії зрозумілий: звільнення "педагога" і взагалі заборона наближатись до дітей. Проте…

Вихователька у своїх діях не бачить нічого поганого. Дирекція, як виявилось, вже не вперше чує скарги від батьків. Проте жінка і досі продовжує "виховувати" малюків. Це взагалі можливо?

Уряд голосно заявляє про реформу освіти, новітні підходи до навчання, всебічний розвиток і рівність прав дітей... А чи можливо це в принципі, якщо у навчальних закладах грубо порушують права дітей, а адекватної реакції від керівництва немає? Можливо, варто більше звернути увагу на профпридатність педагогів? Ким виростуть діти, яких змалку залякували, били та принижували?

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 грудня 2023
30 жовтня 2023
23 жовтня 2023
20 жовтня 2023
30 серпня 2023
03 березня 2023
18 січня 2023
16 січня 2023
08 листопада 2022