Поділитись:

Розповіли деталі щодо будівництва нового митного переходу "Устилуг-Зосин"

Вівторок, 26 грудня 2017, 09:15

Польська сторона має проект розбудови переходу "Устилуг-Зосин".

Про це говорили на зустрічі у Любліні, – інформує відділ інформаційної політики Волинської ОДА.

"Зустрічалися з нашими прикордонниками та митниками. Я мав розмову із керівниками фіскальної служби України паном Проданом. Хотів би висловити і свою позицію: будемо підтримувати поляків, що це має бути один пункт пропуску, спільний, на польській території. Особливості місцевості та географія свідчать, що з української сторони робити пункт пропуску складно. Місця обмежено, тому з нашої сторони може бути лише митно-сервісна зона. Аби говорити про всі ці речі, ми розпочали в 2017-му і продовжимо у 2018-му розбудовувати повністю всі інфраструктуру довкола Устилуга", – зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Як пояснив він, є грантовий проект за кошти ЄС, де польська компанія будуватиме дорогу від кордону до Володимира-Волинського.

Також на рівні Люблінського воєводства та Волинської облдержадміністрації створять обочу групу зі спеціалістів, які будуть спільно працювати над обстеженням пунктів пропуску на прилеглих територіях і в контексті тих проектів, які напрацює робоча група.

Причини проблем – обмежена пропускна здатність, відсутність піших переходів та засилля авто на європейських номерах, які перетинають кордон щопять днів, обговорювали. Представники волинської делегації запропонували створити робочу групу, яка займатиметься напрацюванням конкретних пропозицій. Він волинян її очолить Олександр Степанцов.

Надрукувати
мітки:
коментарів