Поділитись:

Палиця ініціює створення видобувного комунального підприємства на Волині

П'ятниця, 04 березня 2016, 15:09
Палиця ініціює створення видобувного комунального підприємства на Волині

Під час засідання майнової комісії Волинської облради 2 березня обранці обговорювали можливість створення в області комунального підприємства, що "опікувалося б" надрами.

Комісія рекомендувала схвалити на сесії облради проект "Про створення комунального підприємства "Волиньприродоресурс". Автор проекту – голова обласної ради Ігор Палиця, – повідомляє видання Волинська газета.

За інформацією прес-служби обласної ради, підприємство створюється з метою здійснення на теренах області видобувної, геологорозвідувальної та виробничої діяльності. Статутний фонд – 280 тисяч гривень.

"Своє застереження стосовно створення цього підприємства озвучив депутат Святослав Кравчук (фракція "Наш край"). Його цікавило чи не буде діяльність компанії суперечити чинному законодавству, і чи не стане воно посередником між суб'єктами господарювання та державою та монополістом в області.

Депутат Вячеслав Рубльов пояснив, що це комунальне підприємство – альтернатива для видобутку корисних копалин, якими багата Волинь, із дотриманням усіх вимог чинного законодавства і з користю для області", – інформують в облраді.

Комісія також взяла до відома проект рішення "Про створення КП "Бурштин Волині"". Голова комісії Микола Буліга (фракція "Радикальна партія Олега Ляшка") запропонував від прийняття рішення на засіданні сесії утриматися, з чим погодилися члени комісії. А за словами Віктора Радчука (УКРОП), для реалізації цього задуму потрібно близько 70 мільйонів гривень, саме стільки вартує сучасне обладнання для видобутку бурштину.

Надрукувати
мітки:
коментарів