Поділитись:

Оподатування доходів волинян поповнило бюджети майже на 3 мільярди гривень

Четвер, 18 січня 2018, 09:38

У 2017 році з легальних доходів волинян до бюджетів сплачено 2,8 мільярдів гривень податку на доходи фізичних осіб.

Це на 47,6 відсотка більше проти попереднього фінансового року, – повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

"Із загальної суми сплаченого ПДФО 2,1 мільярда отримали місцеві бюджети. Таким чином, саме податок на доходи фізичних осіб без жодного перебільшення значною мірою забезпечує фінансову самостійність та стабільність громад", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що успіх у мобілізації надходжень з ПДФО до бюджетів першочергово залежить від відповідальності працедавців, котрих закон зобов'язує нараховувати і сплачувати цей податок.

Окрім того, додаткові надходження ПДФО до бюджету на Волині очікують в рамках деклараційної кампанії.

"Завдяки волинським декларантам щорічно бюджети області отримують додаткові кошти на вирішення соціально-економічних питань. Зарошуємо всіх волинян, котрі в минулому році отримали доходи, з яких не було сплачено податки, завітати до Центрів обслуговування платників, що діють при державних податкових інспекціях та їх відділеннях, і подати декларацію про отримані у 2017 році доходи. Подання декларації про доходи – відповідальний крок справжнього громадянина країни, котрий піклується про її фінансову незалежність і самостійність", – підсумувала Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів