Поділитись:

На Волині об'єднають училища і профліцеї

Вівторок, 23 січня 2018, 09:34
На Волині об'єднають училища і профліцеї

У 2017 році, відповідно до Плану розвитку професійно-технічної освіти на 2017-2020 роки, створено 2 заклади нового типу: Ковельський центр ПТО шляхом приєднання ПТУ №5 м. Ковеля до Ковельського профліцею та Нововолинський центр ПТО шляхом приєднання ПТУ № 11 м. Нововолинська до Нововолинського ВПУ.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Цьогоріч планують до новоутвореного Ковельського ЦПТО приєднати ПТУ№22 смт. Луків (контингент 260 осіб), що дасть змогу утворити багатогалузевий центр ПО з контингентом 850 ос.

Окрім того, на базі Володимир-Волинського ВПУ, шляхом приєднання Оваднівського профліцею та Локачинської філії, утворити Володимир-Волинський ЦПТО з контингентом 1020 осіб.

Натомість на базі Колківського ВПУ, приєднавши Маневицький профліцей, утворити Колківький ЦПТО з контингентом 765 осіб.

Таке реформування дозволяє вилучити із мережі малокомплектні заклади з контингентом менше 400 осіб, оптимізувати використання фінансових, кадрових, навчальних ресурсів, підвищити імідж закладів ПО, забезпечити доступ учнів до якісної професійної освіти.

У 2017 році значно зміцнилася навчально- матеріальна база закладів освіти. Також минулоріч професійна освіта Волині була учасником 7 міжнародних проектів. А це неабияк посприяло розвитку навчально-матеріальної бази закладів. Нині ж працюють над розширенням переліку професій тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів