Поділитись:

Хто повертає п'яних лучан до тями

Середа, 31 січня 2018, 13:37
Хто повертає п'яних лучан до тями

Після ліквідації витверезників у 1999 році лучан у стані алкогольного сп'яніння доправляють до обласного наркодиспансеру. А опіка над сп'янілим контингентом лягла на плечі правоохоронців та бригад "швидкої".

Про це повідомляє ПАТ НСТУ ВРД.

Вже 18 років в Україні немає витверезників. Майже 70 років у цих установах "допомагали" протверезіти спочатку радянським, а потім і українським громадянам. 1999-го Верховна Рада ухвалила рішення про закриття витверезників.

Тепер нетверезих лучан доправляють до обласного наркодиспансеру. А опіка над сп'янілим контингентом лягла на плечі правоохоронців та бригад "швидкої".

Зі слів лікаря-нарколога обласного наркологічного диспансеру Дмитра Волощука, лучан з гострою алкогольною інтоксикацією до установи доставляє екстрена медична допомога.

"На вулиці лежить людина, люди бачать, реагують. Якщо немає там ніяких ускладнень: поранень, різних травм, то вони госпіталізуються до нас. Якщо є ускладнена інтоксикація, травми чи поранення, то вони госпіталізуються в Луцьку міську лікарню у відділення детоксикації. Є жіноче відділення, куди госпіталізуються тільки жінки. Чоловіки із жінками у нас не перебувають", – розповів Дмитро Волощук.

Надрукувати
мітки:
коментарів