Поділитись:

А давайте перекриємо трасу!

П'ятниця, 02 лютого 2018, 07:40

Наших людей хлібом не годуй – дай тільки влаштувати акцію протесту. Звісно, причин висловити своє невдоволення не бракує, тож все частіше групи обурених організовують подібні заходи, аби захистити свої права. Міськрада не продовжила оренду землі на Старому ринку – мітинг, автомобілісти відстоюють зниження вартості розмитнення – ще один мітинг...

Проте є одна важлива деталь у таких заходах. Одна справа – коли люди збираються біля конкретної установи, захищаючи свої інтереси, а зовсім інша – коли перекривають траси міжнародного значення. Волиняни, користуючись своїм розташуванням, зрозуміли цю "фішку" і стали все частіше її використовувати собі на користь. Але заручниками таких ось заходів стають сотні людей, які не мають жодного відношення ні до проблеми мітингувальників, ні до способів її вирішення.

Так, про акцію протесту, під час якої перекрили трасу, почують далеко. Проте чому від цього повинні страждати пересічні громадяни? Водії фур, які перевозять тонни вантажу, простоюють у черзі і несуть збитки через запізнення і нераціональне використання транспорту. Туристи марно витрачають час у черзі і наступного разу 10 разів подумають, перш ніж їхати у цьому напрямку. А хтось може просто не встигнути на важливу подію.

А чи думають мітингувальники, у скільки обходиться бюджету кількагодинне перекриття траси і припинення руху через митницю? Цифри космічні. А потім плачемо, що в області не вистачає грошей на ремонт доріг, що немає грошей на виплати зарплат...

Боротися за свої права, без сумніву, потрібно. Але, можливо, все ж варто оцінити ймовірну користь і реальну шкоду від способів досягнення мети. А щоразу перекривати трасу (бо нам пощастило – кордон під боком) – це не вихід із ситуації.

Рубрика СІМ_СОРОК є формою блогу, в якій журналісти виступають як вільні дописувачі та висловлюють своє бачення тих чи інших ситуацій. Редакція може не поділяти думку автора. Якщо в публікації вказана інформація, з якою Ви не погоджуєтесь, зв'яжіться з редакцією.

Надрукувати
мітки:
коментарів