Поділитись:

Видобувати бурштин на Волині хоче підприємство з однотисячним статутним капіталом

Середа, 09 березня 2016, 09:39
Видобувати бурштин на Волині хоче підприємство з однотисячним статутним капіталом

На ділянку прояву бурштину "Северинівка" площею понад три тисячі гектарів претендує підприємство, чий статутний капітал становить лише тисячу гривень.

Проект рішення про погодження надр в користування ТзОВ "Т.П.П." розглянули члени постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів на засіданні 4 березня. Про це пише ІА Волинські Новини.

У заяві підприємства на адресу тимчасового виконувача обов'язків Голови Державної служби геології та надр України сказано про 5-річний дозвіл на користування надрами, в тому числі дослідно-промислової розробки на ділянку прояву бурштину "Северинівка" площею 3 028 гектарів у Маневицькому районі. 85 % ділянки, на яку претендує підприємство, займають землі лісогосподарського призначення. Вони перебувають у підпорядкуванні ДП "Маневицьке лісове господарство".

Член комісії Борис Бабійчук зауважив, що в статуті підприємства зазначено, що його фонд становить лише тисячу гривень. Воно орендуватиме техніку, за допомогою якої планує здійснювати видобуток бурштину. Таким чином, у разі завдання школи екології, підприємство, на думку депутата, відмовиться їх відшкодовувати, мотивуючи це тим, що не має власного майна.

Оскільки під час засідання комісії були відсутні представники ТзОВ "Т.П.П.", члени комісії пропонували не підтримувати проект рішення про погодження надр у користування підприємству.

До слова, якщо облрада не погодить це рішення, то підприємство отримає його автоматично.

Довідково:

Згідно з реєстром юридичних та фізичних осіб, ТзОВ "Т.П.П" зареєстроване в Луцьку на вулиці Трутовського, будинок 76.

Підприємство оформлене на трьох осіб, які одночасно є його кінцевими бенефіціарними власниками: Галянтия Назарія Ігоровича, Хованську Зінаїду Костянтинівну та Дралу Ігоря Владиславовича.

До видів діяльності компанії входить неспеціалізована оптова торгівля; вантажний автомобільний транспорт; складське господарство; діяльність у сфері бухгалтерського обліку й аудиту, консультування з питань оподаткування.

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024