Поділитись:

Палиця оголосив недовіру трьом мерам і "знайшов" гроші на зарплати освітянам

Четвер, 10 березня 2016, 11:34
Палиця оголосив недовіру трьом мерам і

Кошти в сумі 6,8 мільйона гривень зняли з інших обласних програм, щоб вирішити питання щодо заборгованості із зарплат і стипендій для студентів та працівників районних ПТУ.

Крім того Ігор Палиця звинуватив мерів міста Ковеля, Нововолинська, Володимира-Волинського в порушенні закону. Це відбулося під час засідання позачергової сесії Волиньради 10 березня.

В сесійному залі зібралися студенти та викладачі п'яти закладів профтехосвіти, яким вже декілька місяців не платять зарплат та стипендій, після того, як профтехосвіту передали на баланс міських рад.

На засідання сесії були запрошені мери трьох міст, однак жоден не приїхав.

"Мер Ковеля Кіндер не бере телефон, каже що на комісії. Мер Нововолинська Сапожніков – у лікарні, Саганюк теж у лікарні", – пояснив відсутність міських очільників на сесії Ігор Палиця.

Голова облради запропонував зняти гроші для погашення боргів з інших обласних програм, зокрема використати для цього 6,8 мільйона стабілізаційної дотації. Адже міські голови кажуть, що в них немає на профтехосвіту кошів.

Голова Волинської облради запропонував проголосувати за відставку трьох голів міських рад і оголошення їм недовіри.

"Розподілимо і підтвердимо два місяці зарплат, підготуємо звернення до мерів цих міст, щоб вони взяли на міський баланс ПТУ. Якщо вони не будуть виконувати цього, то цим займеться прокуратура. Думаю, що варто оголосити недовіру цим міським головам і проголосувати за відставку. Нехай люди обирають собі інших", – сказав Ігор Палиця.

Слова голови Волиньради студенти та викладачі зустріли оплесками.

Пізніше депутати проголосували за внесення змін до бюджету і на фінансування ПТУ Ковеля, Володимира-Волинського, Нововолинська і виділення коштів у сумі 6,8 мільйона гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів