Поділитись:

Волинські громади отримають посібник із передачі земель

Середа, 21 лютого 2018, 09:15
Волинські громади отримають посібник із передачі земель

Асоціація міст України розробила практичний посібник "Передача земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів у власність об'єднаних громад".

Він розроблений Аналітичним центром АМУ в рамках проекту USAID ПУЛЬС та описує алгоритм передачі земель та особливості окремих етапів, пропонує зразки документів, – інформує Волинське РВ Асоціації міст України.

Посібник поширено серед об'єднаних територіальних громад, які є членами АМУ. До речі, на Волині 23 члени АМУ, з них 11 – об'єднані територіальні громади.

Для отримання посібника просимо звертатися до регіонального відділення Асоціації міст України: вул. Ковельська, 4, 2 поверх, м.Луцьк. Також можете написати на електронну пошту [email protected] виконавчому директорові Богданові Самойленку.

Нагадаємо: 31 січня прийнято розпорядження уряду "Про передачуземельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об′єднаних територіальних громад", 5 лютого у Кабінеті Міністрів відбулася нарада, присвячена земельним питанням.

Зауважимо, що вже оприлюдненно план-графік передачі земель за межами ОТГ і першою на Волині їх у комунальну власність у лютому повинна отримати Вишнівська ОТГ, що у Любомльському районі. Окрім того, станом на сьогодні вже всі 40 волинських ОТГ уклали меморандум із Держгеокадастром щодо передачі земель.

Надрукувати
мітки:
коментарів