Поділитись:

Прокуратура Волині повідомила про завершення досудового розслідування у справі "про прослушку"

Середа, 07 березня 2018, 14:45
Прокуратура Волині повідомила про завершення досудового розслідування у справі

Досудове розслідування щодо 5 осіб, яких підозрюють у незаконному зборі, зберіганні та поширенні конфіденційної інформації про громадян у Луцьку влітку 2017 року, завершено. Про це повідомляє прес-служба Волинської області 7 березня.

Розслідування велося за процесуального керівництва прокуратури Волинської області Управлінням СБУ в області. У повідомленні йдеться, що спеціальні технічні засоби негласного отримання інформації були придбані за кордоном та переміщені на митну територію України з приховуванням від митного контролю.

Керівника групи підозрюють також в умисному незаконному придбанні та зберіганні за місцем свого проживання бойових припасів та підбуренні двох осіб до нанесення легких тілесних ушкоджень громадянину.

У відомстві нагадують, що незаконну діяльність членів ОЗГ вдалося припинити у серпні минулого року у результаті спільно спланованих прокуратурою Волинської області та слідчим і оперативними підрозділами Управління Служби безпеки України в області слідчих та розшукових дій.

Наразі старшим групи прокурорів у кримінальному провадженні прийнято рішення про завершення досудового розслідування та в порядку ст. 290 Кримінального процесуального кодексу України стороні захисту здійснено відкриття матеріалів кримінального провадження.

Ймовірно, йдеться про справу, у якій фігурує член виконавчого комітетут Луцькради Олександр Тиводар.

Його захисник Вадим Матвіїв у коментарі "Конкуренту" зазначив, що офіційно в порядку Кримінально-процесуального кодексу повідомлення про завершення досудового розслідування ні він, ні його підзахисний не отримували.

Окрім цього, адвокат додав, що станом на сьогодні не вирішені ряд клопотань органам досудового розслідування, зокрема про накладення арешту про майно, не вирішені ряд скарг захисників.

Надрукувати
мітки:
коментарів
18 квітня 2024
16 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
08 квітня 2024
29 березня 2024
26 березня 2024
21 березня 2024
20 березня 2024
14 березня 2024