Волинь – у ТОП-3 областей, де найдешевше сало

Експерти Асоціації проаналізували, у яких регіонах найдорожче та найдешевше м'ясо за офіційною статистикою на початок лютого та склали відповідний рейтинг.

Київ є найдорожчим містом країни для любителів м'яса. Столиця також входить до ТОП-3 найдорожчих регіонів за всіма видами м'яса та сала, окрім курки. Про це написав на на сторінці у Facebook директор Української асоціації постачальників торговельних мереж, аграрний Олексій Дорошенко.

Яловичина – середня ціна в Україні 117,1 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 129,1
2. Київська область – 127,4
3. Одеська область – 126,1.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область – 95,1
2. Полтавська область – 107,0
3. Чернігівська область – 107,8.

Таким чином, різниця між Києвом та Донецькою областю складає 34 грн. за один кілограм, або 36%. За рік, із кінця січня 2017 року по кінець січня 2018 року, найбільше ціни на яловичину виросли в Закарпатській області – на 42 %, із 87,7 грн. за кілограм до 124,6 грн.

Свинина – середня ціна в Україні 110,3 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Закарпатська – 122,7
2. Київ – 118,2
3. Одеська – 115,4.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область 97,8
2. Волинська область 102,3
3. Тернопільська область 105,7.

Різниця між Закарпатською та Донецькою областями складає 24,9 грн. за кілограм, або 25 %. Протягом року найбільше ціни на свинину виросли в Київській області – на 74 %, із 66,1грн. за кілограм до 114,6 грн.

Сало – середня ціна в Україні 72,2 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Київ – 110,6
2. Київська область – 81,5
3. Дніпропетровська область – 79,7.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 49,4
2. Волинська – 51,8
3. Рівненська – 52,7.

Купуючи сало в Тернопільській області можна зекономити 61,3 грн. на одному кілограмі, порівняно з Києвом. Це більше, ніж у два рази. За рік вартість сала найбільше зросла в Київській області – більш ніж удвічі, із 39,9 грн. за кілограм до 81,5 грн.

Філе курятини – середня ціна в Україні 91,5 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Миколаївська область – 96,2
2. Херсонська – 94,0
3. Кіровоградська – 94,0.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Харківська – 84,9
2. Рівненська – 88,1
3. Львівська – 88,7.

Таким чином, різниця між Миколаївською та Харківською областями складає 11,3 грн. за кілограм, або 13 %.

Тушка курятини – середня ціна в Україні 54,9 грн. за кілограм.

ТОП-3 найдорожчих регіонів, грн. за кілограм:
1. Донецька область – 56,7
2-3. Одеська і Закарпатська області – 56,6.

ТОП-3 найдешевших регіонів, грн. за кілограм:
1. Тернопільська – 51,4
2. Харківська – 52
3. Дніпропетровська – 52,8.

Різниця між найдорожчим регіоном – Донеччиною, та найдешевшим – Тернопіллям, складає 5,4 грн. за кілограм, або 10 %. Найбільше за рік вартість курячої тушки зросла в Миколаївській області – на 42 %, із 39,4 грн до 56 грн за кілограм.

Різниця в цінах на м'ясо між регіонами тим більша, чим менше його виробництво в промислових масштабах. Виробництво курятини переважно зосереджено у великих господарствах, та різниця вартості між найдорожчим та найдешевшим регіонами складає 10 %. Сало – це парафія приватних домогосподарств, тому й різниця між регіонами є двократною.

* * *

Сподобалося? Підпишіться на нашу сторінку в Facebook та Telegram. Також завжди будьте в курсі найважливіших новин, використовуючи чат-бота у Messenger. Ми не будемо спамити. Чесно :)
Якщо ви помітили помилку в тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Надрукувати
Волинь
Опубліковано:
10.03.2018 10:51
Переглядів847
Коментарів0
Поділитись
Залишити коментар
Коментувати
останні новини
20-09-2018 19-09-2018
Вибір редактора

Рейтинг