Поділитись:

Волинь: грип і ГРВІ відступають

Понеділок, 12 березня 2018, 15:50
Волинь: грип і ГРВІ відступають

Упродовж попереднього міста на Волині рівень захворюваності грипом та гострими респіраторними вірусними інфекціями пішов на спад.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Кількість хворих зменшилася на понад 2 тисячі осіб, що на 19 % менше ніж попереднього тижня (захворіли понад 8,6 тисяч проти 10,7 тисяч осіб минулого тижня). Проте захворюваність ще залишається на високому рівні, епідемічний поріг в області перевищено на 6,5 %. Діти до 17 років становили понад 63 %. Кількість госпіталізованих з ускладненнями ГРВІ зменшилась на 7 %, і за останній тиждень становила понад 270 осіб, з них 57 % — діти.

Зареєстровано перевищення епідемічного порогу на 19-23 % в 3-ох районах області: Старовижівському, Любомльському та Шацькому.

З початку епідемічного сезону вже перехворіло понад 134 тисяч волинян (13 %), що майже співпадає з рівнем минулого року.

На 24 %, в порівнянні з минулим тижнем, знизилась захворюваність серед дітей віком від 5 до 17 років. Однак ще 9 навчальних закладів залишаються закритими, в тому числі 8 шкіл та 1 ДНЗ.

За даними вірусологічної лабораторії обласного лабораторного центру, віруси грипу за останній тиждень від хворих з грипоподібними захворюваннями не виділялись.

З початку епідемічного сезону проти грипу на Волині вакциновано близько 2900 осіб, (або 87 % від обсягу), серед них – 1274 дитини до 17 років.

Надрукувати
мітки:
коментарів