Поділитись:

Заступник голови Волиньради мав справу з польською поліцією, бо прославляв Бандеру

Понеділок, 12 березня 2018, 16:30
Заступник голови Волиньради мав справу з польською поліцією, бо прославляв Бандеру

Активісти волинської "Свободи" взяли участь у заходах із вшанування пам'яті сотень українців, знищених польською Армією Крайовою в селах Сагринь, Модринь і Ласків Грубешівського повіту Республіки Польщі.

Пам'ятні заходи відбулися у Сагрині 10 березня 2018. Заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик також пояснив присутнім, чому для українців Степан Бандера і УПА є національними героями.

"У нас із поляками не можуть бути однакові національні герої. Бо хто такі національні герої? Це ті, хто життя своє присвятив боротьбі за свою національну державу. Для українців Бандера – такий же герой, як для поляків – Пілсудський, який присвятив своє життя польській національній державі. І лише тоді, коли окремі недалекоглядні політики по обидві сторони кордону це зрозуміють, у нас буде порозуміння та спільне майбутнє", – зазначив він.

Під час події стався казус: польські націоналісти викликали на українське кладовище в Сагрині представників польської поліції, намагаючись звинуватити голову Волинської облради Олександра Пирожика в порушенні ухваленого в Польщі закону про заборону "бандерівської" ідеології.

Волиняни довели полякам свої права. Відтак поліція лише зафіксувала паспортні дані спікера.

Надрукувати
мітки:
коментарів