Поділитись:

На Волині ростуть темпи відшкодування податку на додану вартість

Вівторок, 20 березня 2018, 09:37

У січні-лютому 2018 року волинським суб'єктам господарювання відшкодовано 97,8 мільйона гривень податку на додану вартість. Це на 19,8 мільйона гривень більше проти аналогічних показників минулого року.

Серед чинників, що сприяють відшкодуванню ПДВ, – запровадження єдиного реєстру заяв про повернення суми бюджетного відшкодування, – наголошують в ГУ ДФС у Волинській області.

"Саме поетапне впровадження в процес адміністрування ПДВ сучасних інформаційних технологій дозволяє на якісно новому рівні аналізувати здійснювані операції, відповідно – унеможливлювати ризики несплати. Завдяки електронному адмініструванню прискорюється опрацювання наданої платниками інформації, відтак процес відшкодування ПДВ стає прозорим, зрозумілим та більш швидким", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Аналітика свідчить, що за підсумками 2017 року сума невідшкодованого податку на додану вартість волинському бізнесу скоротилася на 26,8 відсотка.

"Це означає, що система електронного адміністрування ПДВ працює ефективно, в інтересах держави та сумлінного бізнесу. Якщо врахувати, що в області спостерігається ріст збору податку на додану вартість, електронний формат взаємодії ДФС з платниками себе повністю виправдовує", – підсумувала Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів