Поділитись:

На Волині планують об'єднати профтехучилища

Середа, 21 березня 2018, 14:57

Голова "бюджетної" комісії Волинської облради Ірина Вахович зауважила, що треба зберегли інфраструктуру закладів профтехосвіти та забезпечити підготовку робітничих кадрів відповідно до вимог сучасного ринку праці.

Про це говорили на засіданні комісії 20 березня, – інфоормує прес-служба Волиньради.

У Верховній Раді готують законопроект про державне співфінансування ПТУ, але поки цього немає, заклади треба утримувати на місцях.

Профільному управлінню ОДА спільно з керівниками закладів професійно-технічної освіти рекомендували завершити до кінця поточного року процедуру виготовлення документів на право власності та технічної документації на об`єкти нерухомого майна , які в подальшому будуть передані з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Крім врегулювання майнових питань, рекомендували організувати роботу щодо об`єднання ПТНЗ із урахуванням напрямів та обсягів підготовки, їх відповідності кваліфікаційним запитам регіонального ринку праці. Щоправда, існують ризики при таких об′єднаннях.

"До прикладу, якщо на базі Луківського училища створити філію Ковельського центру професійно-технічної освіти, то селище Луків втратить частину податків. Всі ці нюанси потрібно проаналізуцвати та зважити перед тим, як приймати остаточні рішення", – зауважила Вахович.

Своєю чергою начальник управління освіти, науки та молоді ОДА Людмила Плахотна переконує, що об'єднання ПТУ потрібне не стільки для економії коштів, як для ефективного використання наявної матеріальної бази закладів.

Надрукувати
мітки:
коментарів