Поділитись:

Волинські митники ретельно контролюють експорт лісу

Четвер, 29 березня 2018, 09:16

Волинські митники особливо уважно ставляться до декларацій щодо експорту лісоматеріалів.

Про це інформує Волинська митниця ДФС.

Для прикладу, на митному посту "Луцьк" під час аналізу сертифікату "Про походження лісоматеріалів та виготовлених з них пиломатеріалів для здійснення експортних операцій" було виявлено невідповідність заявлених діаметру дубового пиловника та пиломатеріалів з нього. Як підтвердили згодом у Волинському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, виготовити обрізні пиломатеріали шириною 26 см з пиловника діаметром 24 см неможливо. За подачу органу доходів і зборів неправдивих відомостей про товар, дубові обрізні пиломатеріали на суму 11 746 євро було тимчасово вилучено. Суд розгляне питання про притягнення підприємця до відповідальності за ст.. 483 Митного Кодексу України.

Дубові пиломатеріали на суму 6 419 євро стали також предметом правопорушення з боку рівненського суб'єкта підприємницької діяльності. Бирки, розташовані на товарі, не відповідали лісоматеріалу, на які постійним лісокористувачем видавались товарно-транспортні накладні. Крім того, дані сертифікату про походження та митної декларації не співпадали ні за об'ємом продукції, ні за вартістю переміщуваного товару. Відтак, і цього експортера притягнуть до відповідальності за неправдиві відомості.

Санкція статті 483 Митного кодексу України тягне за собою накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів-предметів правопорушення з конфіскацією цих товарів.

Коментуючи ці випадки, начальник Волинської митниці ДФС Віктор Кривіцький підтвердив, що волинські митники дуже ретельно перевіряють документи щодо експорту лісоматеріалів.

"Ліс треба берегти усім і кожному", – стверджує посадовець.

Надрукувати
мітки:
коментарів