Поділитись:

Волиняни зможуть перевірити якість алкоголю за допомогою мобільного додатку

П'ятниця, 30 березня 2018, 13:50

ГУ ДФС у Волинській області ініціює створення спеціального мобільного додатку "Легальний акциз".

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

Повідомити про зловживання на ринку реалізації підакцизної продукції можна буде за посередництвом спеціального мобільного додатку "Легальний акциз".

Планується, що цей новий сервіс міститиме інформацію про діючі ліцензії на реалізацію підакцизної продукції на Волині, передбачатиме зворотній зв'язок з тими, хто купуватиме спиртне чи цигарки та вирішить перевірити законність здійснення торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами в будь-якому населеному пункті Волинської області.

"Таку модель взаємодії зі споживачами підакцизної продукції запроваджено в Одеській області. Там фахівці ДФС спільно з представниками Національної поліції впровадили мобільний додаток "Легальний акциз", через який споживачі підакцизної продукції можуть перевірити наявність ліцензій на право продажу в кожній торгівельній точці та повідомити про факти зловживань територіальні органи ДФС. Вважаємо, що це досить ефективний спосіб протидіяти спробам реалізувати сурогатний алкоголь, підроблені цигарки чи лікеро-горілчану продукцію, що перебуває в обігу незаконно", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Дизайн додатку та алгоритм його роботи напрацьовуватимуть фахівці ІТ-галузі. Наразі ГУ ДФС у Волинській області консультується щодо розробки та особливостей впровадження такого мобільного додатку, в тому числі зі своїми колегами з Одеської області. Базова інформація щодо легальних та ризикових місць придбання підакцизу на Волині вже зведена на
інтерактивній карті.

"Повідомлення, так би мовити, з перших уст, тобто безпосередньо від споживачів про факти реалізації підакцизної продукції з порушеннями опрацьовуватиметься спільно з Національною поліцією України. А в режимі online можна буде повідомляти про факти продажу підакцизних товарів без марок акцизного податку, без дозвільних документів та видачі фіскальних чеків, чи реалізацію спиртного та цигарок неповнолітнім особам. Ми сподіваємося, що нашу ініціативу підтримають не лише споживачі, а й керівники органів місцевої влади. Придбані ліцензії та сплачений роздрібний акциз – це завжди додаткові надходження до бюджету", – наголошує Світлана Савчук.

Надрукувати
мітки:
коментарів