Поділитись:

На Волині на березі Пісочного "роздерибанили" гектари землі

Понеділок, 07 травня 2018, 20:40
На Волині на березі Пісочного «роздерибанили» гектари землі

Понад сто земельних ділянок поблизу озера Пісочного, що у Старовижівському районі, виділили на позачерговій сесії Любохинівської сільської ради, яка відбулася 3 квітня.

Про це йдеться в матеріалі районної газети "Сільські новини".

"Вражала одностайність депутататів у прийнятті позитивних рішень, що стосувалися надання дозволів на виготовлення проекту землеустрою щодо встановлення меж земельних ділянок в натурі на місцевості в урочищах Брунець (хутір Підпісочно) (знаходиться неподалік озера, - авт.), Ставок та у Господарському дворі для обслуговування житлових будинків, господарських споруд. Складалось враження, що обділеним не залишився ніхто, бо задоволено було понад сто (!) заяв", – пише авторка статті "У Любохинах виділили понад сто земельних ділянок" Лариса Семенюк.

"Під час голосування дуже часто виникав конфлікт інтересів (отримання неправомірної вигоди за вчинення певних дій, - авт.). До речі, усі народні обранці виявили його в себе, повідомляли про це і усувалися від прийняття рішень. Окремі депутати цим правом скористалися по три, чотири, а то й п'ять (!) разів, адже на земельні ділянки претендували не тільки вони самі, а й їхні родичі. Серед щасливчиків – не тільки жителі Любохин, а й Камінь-Каширського району, с. Прип'ять Шацького району, смт Головне – Любомльського, м. Володимира-Волинського, Любомля та інших населених пунктів. Правда, очільник громади Степан Кислюк не зміг пояснити, чому ділянки надаються саме цим громадянам, і хто вони такі", – йдеться у газетній статті.

Серед чужинців, як подейкують місцеві, є керівники прокуратури та інших силових відомств з міста Ковеля.

Частина земель, щодо яких виносилися рішення, належать до земель лісогосподарського призначення, а їхнє цільове призначення не було належним чином змінене.

Раніше, у 2015 році, Любохинівська сільська рада змінювала межі населеного пункту на площі 48 гектарів, коли й отримала додаткові землі біля озера Пісочного.

На Волині на березі Пісочного «роздерибанили» гектари землі

Прокуратура вже відкрила кримінальне провадження за цими фактами за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили важкі наслідки).

ІА "Конкурент" звернулося до Любохинівської сільської ради із запитом на доступ до публічної інформації про надання копій документів скандальної сесії, проте отримало неправомірну відмову, яку оскаржуватиме в суді.

Надрукувати
мітки:
коментарів