Поділитись:

Хоспіс хочуть переселити до обласної лікарні в Боголюби

Вівторок, 15 травня 2018, 10:45
Хоспіс хочуть переселити до обласної лікарні в Боголюби

Профільна комісія обласної ради рекомендувала управлінню охорони здоров'я Волинської обласної державної адміністрації вивчити питання про переселення хоспісу в приміщення Волинської обласної клінічної лікарні в корпус, що розташований в с.Боголюби.

Про це повідомляє прес-служба Волинської обласної ради.

Зі слів головного лікаря Володимира Бачинського, хоспіс на Волині за рівнем надання послуг – один з найкращих в Україні.

В.о. головного лікаря обласної клінічної лікарні Іван Сидор вважає, що паліативних хворих можна було б розмістити на першому поверсі корпусу в Боголюбах, де нині перебуває відділення гематології.

"Для хоспісу ми пропонуємо не гірше приміщення, ніж те, в якому він зараз перебуває. Єдине – це має бути окрема юридична особа", – зазначив Сидор.

Начальник управління охорони здоров'я ОДА Ігор Ващенюк також бачить хоспіс окремою юридичною особою, а не в структурі обласної клінічної лікарні, що надає третій рівень медичних послуг.

Між тим, така аргументація є не надто переконливою для керівництва обласного хоспісу. Головний лікар Володимир Бачинський переконує, що наразі хоспіс перебуває в автономному приміщенні і це є однією з переваг для пацієнтів.

Для голови постійної комісії з питань соціального захисту населення, охорони здоров'я, материнства та дитинства Олександра Зінчука така позиція не зрозуміла.

"Ми пропонуємо хоспісу переселитися у більш привабливе місце, де світлі палати, більше санвузлів і поруч з приміщенням чудова паркова зона", – міркує депутат.

"Керівництво хоспісу можна зрозуміти. Вони звикли бути в тому приміщенні, багато зусиль доклали до його ремонту та благоустрою території. Але очевидним є й інший момент, сьогодні в хоспісі в штаті понад 50 людей, з них 26 не належать до медичного персоналу. Йдеться про працівників пральні та харчоблоку. У випадку переїзду закладу в Боголюби, цим людям доведеться шукати іншу роботу. Бюджет економить при цьому 1,5 млн грн в рік. Ці кошти можна було би використати на медикаменти чи інші, більш важливі потреби", – розставила крапки над "і" голова бюджетної комісії Ірина Вахович.

Але при цьому вона погоджується, що для остаточного рішення потрібно провести ряд додаткових консультацій.

Надрукувати
мітки:
коментарів