Поділитись:

Двоє студентів волинських вишів отримають стипендію Верховної Ради

Середа, 16 травня 2018, 14:25
Двоє студентів волинських вишів отримають стипендію Верховної Ради

Упродовж 2018 року 66 студентів (курсантів) вищих навчальних закладів отримуватимуть соціальні стипендії Верховної Ради України.

Вони призначені для студентів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей, – повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки.

Пропозиції щодо призначення стипендій надходили від вишів. Стипендія призначається на 1 рік і виплачується додатково до інших стипендій або грантів. Відлік виплат починається з 1 січня 2018 року, тож наразі студенти отримають перерахунок коштів за період, на який розпорядження уряду ще не набрало чинності. Виплата триватиме до 1 січня 2019 року.

Цьогоріч серед стипендіатів 13 студентів ЗВО I-II рівнів акредитації – вони отримуватимуть 750 гривень. Для студентів ЗВО III-IV рівнів акредитації, а таких наразі 53, виплата становить 900 гривень.

Претендувати на отримання такої стипендії можуть діти-сироти та діти позбавлені батьківського піклування (віком до 18 років), особи з їх числа, студенти (курсанти) ЗВО, які на період навчання залишилися без батьків (вік 18-23 роки) та діти з малозабезпечених сімей.

Цьогоріч отримуватимуть стипендію і двоє студентів волинських вишів: Віталій Зубчик, студент Технічного коледжу Луцького національного технічного університету, і Марія Рибалко, студентка Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

Надрукувати
мітки:
коментарів