Поділитись:

Великоваговий транспорт "наїздив" волинськими дорогами на 800 тисяч

Понеділок, 21 травня 2018, 12:16

Прокуратура вимагає стягнення з волинських підприємств понад 800 тис. грн плати за проїзд дорогами великовагового транспорту.

Про це повідомляє заступник прокурора області Максим Киричук у мережі Facebook.

Волинські прокурори вимагають стягнення до держбюджету із суб'єктів господарювання плати за проїзд автомобільними дорогами великовагового та великогабаритного транспорту.

Упродовж 2016 – 4 місяців 2018 року органи прокуратури Волині пред'явили 24 позови на суму понад 837 тис. грн щодо стягнення таких коштів. Зокрема, пред'явлено 7 позовів вказаної категорії на суму понад 370 тис. грн Луцькою місцевою прокуратурою – 8 позовів на суму 113 тис. грн, Володимир-Волинською місцевою прокуратурою – 7 позовів на суму 183 тис. грн, Маневицькою місцевою – 1 позов на суму 16,5 тис. грн, Ковельською місцевою – 1 позов на суму 154 тис. грн.

Так, прокуратурою Волинської області до Львівського окружного адміністративного суду 11 квітня 2018 року подано позовну заяву в інтересах держави в особі Державної служби України з безпеки на транспорті до фізичної особи – підприємця про стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами загального користування великоваговим транспортним засобом у розмірі 116,6 тис. грн. Справа перебуває на розгляді суду.

На сьогодні судами задоволено 13 позовів на суму понад 288 тис. грн, закрито провадження у зв'язку із добровільним виконанням у справах за 4 позовами на суму майже 200 тис. грн, відмовлено у задоволені 1 позову на суму 12 тис. грн, на розгляді перебуває 6 позовів на суму майже 337 тис. грн.

Так, Волинським окружним адміністративним судом закрито провадження у справі за позовом керівника Ковельської місцевої прокуратури про примусове стягнення з ТОВ "ТОП Агро Транс" на користь Державного бюджету України плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів, вагові параметри яких перевищують нормативні, на суму 154 тис. грн, у зв'язку із добровільною сплатою підприємством заборгованості.

Надрукувати
мітки:
коментарів