Поділитись:

Естонці вчили волинських педагогів новим методикам профтехосвіти

Четвер, 24 травня 2018, 12:11

Майже 2 роки Міносвіти України разом з Естонією впроваджували проект, в якому педагоги та керівники закладів профосвіти Волині вчились новим методикам навчання та організації роботи.

Зараз цей проект завершується, але в Україні сподіваються продовжити співпрацю з естонськими колегами та провести його ще в 2 областях. Про це зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей, – інформує прес-служба відомства.

"Для нас дуже цінна співпраця з міжнародними партнерами, які готові ділитися досвідом та допомагати у розвитку окремих напрямів. Вже зараз ми маємо практичні результати проекту в Волинській області та інструменти, які допоможуть нам поширити цей досвід на інші регіони", – зазначив заступник Міністра освіти і науки Павло Хобзей.

Загальний бюджет вже реалізованого у Волинському регіоні проекту становив понад 140 тис. євро.

"На початку проекту до нас було багато запитань стосовно того, чому саме Волинь стала центром змін. Річ у тому, що територія та кількість населення цього регіону наближені до Естонії, тому ми вирішили перенести наш досвід та знання на схожу за комплекцією територію", – розповіла керівник проекту пані Лєа Орро.

У межах проекту було розроблено 5 модульних навчальних програм з професій тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, електрогазозварник, штукатур, кухар та перукар. Також для педагогів та керівників училищ провели кілька навчальних поїздок у Естонію, де фахівці профільних закладів розповіли про успішний досвід управління, оновлення навчальних програм та підвищення кваліфікації педагогів.

У проекті взяли участь:

  • Колківське вище професійне училище;
  • Торчинський професійний ліцей;
  • Камінь-Каширське вище професійне училище;
  • Луцький центр професійно-технічної освіти;
  • Любомльський професійний ліцей;
  • Старовижівський професійний ліцей.

Вони співпрацювали з п'ятьма естонськими училищами, які протягом усього проекту надавали менторську допомогу, сприяли в оновленні навчальних планів і схем перепідготовки педагогів. Серед результатів проекту - готові пропозиції щодо змін у регіональному замовленні фахівців, відкриття навчально-практичних центрів та проведення короткострокових курсів на їх базі, оновлення складу кваліфікаційних комісій, ознайомчі екскурсії для місцевих школярів тощо.

Надрукувати
мітки:
коментарів