Поділитись:

Кір на Волині: кількість хворих зростає

Субота, 26 травня 2018, 13:10

За попередній тиждень на кір на Волині захворіли 114 осіб. Попри незначне зниження захворюваності, рівень її залишається високим існує великий ризик поширення інфекції, особливо серед нещеплених осіб.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Найбільша кількість (понад 56 % від усіх хворих) зареєстрували у Ковелі – 64 особи. В Камінь-Каширському та Любомльському районах захворіли по 7 осіб, в Ковельському районі – 6, Ратнівському, Шацькому, Луцькому районах та Нововолинську – по 4. Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Не зафіксована захворюваність лише в Любешівському районі.

90 дітей віком до 17 років звернулись за медичною допомогою цього тижня – це 80 % від усіх захворілих, в тому числі 6 дітей до 1 року. Найбільш ураженою виявились вікова група 6-14 років (66 % від усіх дітей). Питома вага школярів становить 59 %.

20 % від усіх хворих становлять дорослі – 24 особи. Серед дорослих переважає вікова категорія 30-40 років, найстаршому хворому – 64 роки. Зареєстрували захворювання на кір у вагітної із Турійського району. Із 10 працюючих дорослих,які захворіли на кір цього тижня, 6 – медичні працівники

У порівнянні з минулим тижнем збільшилась кількість осіб, які потребували стаціонарного лікування – 41 особа проти 34. Відсоток госпіталізованих становить 36 %, у них захворювання протікає із середнім ступенем важкості. Інші хворі лікуються в домашніх умовах.

За останній тиждень зареєстрували 3 спалахи кору, усі в місті Ковелі: один з них в дитячому навчально-виховному закладі № 1 та 2 – в побуті.Основна причина виникнення спалахів – відсутність щеплень проти кору або імунізація з порушенням календаря.

З початку року кількість хворих кором в області становить близько 750 осіб.

За попередній тиждень на кір на Волині захворіли 114 осіб. Попри незначне зниження захворюваності, рівень її залишається високим існує великий ризик поширення інфекції, особливо серед нещеплених осіб.

Надрукувати
мітки:
коментарів