Поділитись:

На Волині через кір не відкрили 16 пришкільних таборів

П'ятниця, 01 червня 2018, 16:21

Упродовж тижня (з 26 травня 2018 р. по 01 червня 2018 р.) на кір в області захворіла 81 особа проти 114 осіб минулого тижня (зниження на 29 %). Проте рівень захворюваності все ще залишається високим. Найвищий ризик поширення інфекції серед нещеплених осіб.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Найбільша кількість (понад 65 % від усіх захворілих) зареєстровано у Ковелі – 53 особи. В Нововолинську захворіли 5 осіб, в Камінь-Каширському та Любомльському районах – по 4 особи. Поодинокі випадки реєструються і в інших районах та містах області. Як і раніше, не зафіксована захворюваність лише в Любешівському районі.

За останній тиждень за медичною допомогою звернулись 63 дитини віком до 17 років – це 78 % від усіх захворілих, в тому числі 8 дітей до 1 року. Найбільш ураженою виявились вікова група 5 – 9 років (40 % від усіх хворих дітей).

Із числа захворілих дорослі становлять 22 % (18 осіб). Серед постраждалих – 4 медичних працівників та одна вагітна з Ковеля.

У порівнянні з минулим тижнем кількість осіб, які потребували стаціонарного лікування, зменшилась вдвічі – 19 осіб проти 41. Відсоток госпіталізованих становить 23 %, у них захворювання протікає із середнім ступенем важкості. Інші хворі лікуються в домашніх умовах.

За останній тиждень зареєстровано 6 спалахів кору, всі у м. Ковелі в побуті. Основна причина виникнення спалахів – це відсутність щеплень. Із 34 дітей з цих вогнищ (це 7 багатодітних сімей) жоден не був щеплений.

У зв'язку із реєстрацією спалахів кору, за рекомендацією обласного лабораторного центру, відтерміновано відкриття 16 пришкільних таборів денного перебування: 12 – в м. Ковелі, 2 – в Турійському районі, по 1 в Ковельському районі та м. Нововолинську.

Надрукувати
мітки:
коментарів