Поділитись:

У волинських бізнесменів забрали ліцензії за продаж алкоголю неповнолітнім

Середа, 13 червня 2018, 09:05
У волинських бізнесменів забрали ліцензії за продаж алкоголю неповнолітнім

Під час фактичних перевірок у січні-травні 2018 року на Волині встановлено 8 фактів реалізації алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім особам.

Відтак ліцензії представників бізнесу, котрі допустили такі випадки, анульовано. Про це інформує управління контролю за обігом та оподаткування підакцизної продукції ГУ ДФС у Волинській області.

Як переконує практика проведення фактичних перевірок, волинські підприємці допускають й інші порушення. Тож в ГУ ДФС у Волинській області звертаються до представників бізнесу з проханням ретельно стежити за тим, щоб реалізація алкогольної та тютюнової продукції відбувалася винятково в межах правового поля.

Щодо допущених порушень, за які представники бізнесу нестимуть адміністративну та фінансову відповідальність, то найчастіше встановлюються факти продажу алкогольної продукції за цінами, нижчими від мінімальних роздрібних цін.

Упродовж січня-травня цього року фахівці управління контролю за обігом та оподаткування підакцизної продукції ГУ ДФС у Волинській області зафіксували 61 такий випадок.

Як свідчить аналітика, волинські бізнесмени в 11 випадках реалізовували цигарки за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, а у 40 випадках торгували підакцизної продукцією без наявності ліцензії. Водночас волинські суб'єкти господарювання допустили реалізацію та зберігання продукції без марок акцизного податку встановленого зразка – виявлено 23 такі випадки, і продаж лікеро-горілчаної продукції на розлив без отримання статусу суб'єкта ресторанного господарства – 10 зафіксованих порушень.

Окрім цього, в ході фактичних перевірок волинські фіскали встановили 60 порушень касової дисципліни. Власне, ці задокументовані факти недотримання вимог закону стали підставою для нарахування майже 1,8 мільйона гривень фінансових санкцій до СГД-порушників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗА КРАДІЖКУ АЛКОГОЛЮ ВОЛИНЯНИНУ "СВІТИТЬ" ДО ТРЬОХ РОКІВ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

Надрукувати
мітки:
коментарів