Поділитись:

На Волині зібрали майже 500 мільйонів гривень податку на додану вартість

Четвер, 14 червня 2018, 09:46
На Волині зібрали майже 500 мільйонів гривень податку на додану вартість

Упродовж п'яти місяців 2018 року на Волині зібрано 490,7 мільйона гривень податку на додану вартість. Це на 19,9 відсотка більше проти аналогічного періоду торік.

Динаміка зростання сплати ПДВ пов'язана з економічними тенденціями розвитку регіону та вдосконаленням процесів адміністрування, – констатують в ГУ ДФС у Волинській області.

"За рахунок перекриття схем мінімізації через автоматизовану систему моніторингу оцінки ризиків маніпулювати з сумами податкового кредиту з ПДВ стало неможливо. Оскільки податкові накладні та розрахунки коригування аналізуються в СМ КОР автоматично, то суб'єктивний чинник повністю виключено. Більш того, фахівці ДФС негайно реагують на ризикові операції з тим, щоб попередити можливе використання схем мінімізації. Завдяки таким сучасним та прозорим підходам в адмініструванні податку на додану вартість ситуація зі сплатою ПДВ прогнозована і стабільна", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Варто відзначити, що частка ПДВ у надходженнях до держбюджету найбільш вагома. Зокрема, із загальної суми 1 мільярда 223 мільйони гривень, мобілізованих у січні-травні цього року до держбюджету в області, майже півмільярда –сплачений волинськими суб'єктами господарювання ПДВ.

Надрукувати
мітки:
коментарів