Поділитись:

Для Волині шрифтом Брайля надрукували буклети з правовою інформацію

Четвер, 14 червня 2018, 13:33

Незрячі волиняни мають змогу отримувати інформацію про систему безоплатної правової допомоги, викладену шрифтом Брайля.

Тираж таких буклетів був надрукований завдяки підтримці українсько-канадського проекту "Доступна та якісна правова допомога в Україні" у співпраці з редакцією Українського товариства сліпих "Заклик", – інформує регіональний центр із надання правової допомоги.

Буклети, надруковані шрифтом Брайля, розповідають про види безоплатної правової допомоги і про те, де саме її можна отримати. Окрім того, там вказаний номер телефону контакт-центру системи безоплатної правової допомоги –0-800-213-103, за яким цілодобово та безкоштовно можна отримати консультацію чи роз'яснення або іншу правову інформацію.

Шрифт Брайля – це рельєфно-крапковий тактильний шрифт, який можна читати у цілковитій темряві. Чимало незрячих громадян володіють цією технікою.

"Доступ до правосуддя вразливих груп населення залежить від того, як добре вони обізнані зі своїми правами та способами їх захисту. Саме тому, дуже важливою є правопросвітницька робота і ми сподіваємося, що буклети шрифтом Брайля сприятимуть поширенню інформації серед людей з інвалідністю по зору про те, як може допомогти система безоплатної правової допомоги у реалізації та захисті їхніх прав", – зазначила менеджер українсько-канадського Оксана Кікоть.

Зі слів фахівців центрів БПД в різних областях України, люди з інвалідністю – це найвразливіша категорія громадян, які часто стають жертвами махінацій. Найчастіше вони звертаються з питаннями розірвання договорів довічного утримання та дарування, захисту прав споживачів, розірвання шлюбу, оформлення кредиту чи спадщини та ін.

Враховуючи особливості роботи з такою категорією клієнтів, юристи центрів БПД беруть активну участь в інформаційно-просвітницьких заходах для людей з інвалідністю, тож виготовлення буклетів є вкрай важливим для повсякденної роботи.

Уже сьогодні цю друковану інформаційну продукцію можна отримати в Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області, який розташований за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36, тел. (0332) 78-79-96.

А також – у Волинській обласній організації УТОС за адресою: м. Луцьк, вул. Шевченка, 36, тел. (0332) 24-90-32.

Незабаром буклети шрифтом Брайля будуть доставлені до навчальних закладів для дітей з вадами зору, реабілітаційних та навчально-інформаційних закладів, а також бібліотек УТОС та до місцевих центрів і бюро правової допомоги області.

Як наголошують учасники проекту, у випадку додаткових потреб центрів та бюро правової допомоги в регіонах, а також організацій УТОС та інших організацій, котрі опікуються людьми з вадами зору, – можливе додаткове тиражування цих інформаційних буклетів.

Для цього необхідно зателефонувати на номер офісу проекту: (044) 331-01-82 або надіслати лист на e-mail: [email protected]

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВЛАСНИКІВ ЛУЦЬКИХ КАФЕ І РЕСТОРАНІВ ПРОСЯТЬ НАДРУКУВАТИ МЕНЮ ШРИФТОМ БРАЙЛЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів