Поділитись:

Суд змусив волинських підприємців повернути більше 300 тисяч гривень позики

Четвер, 14 червня 2018, 13:50
Суд змусив волинських підприємців повернути більше 300 тисяч гривень позики

На Волині суд зобов'язав сільськогосподарські виробничі кооперативи повернути більше 300 тисяч гривень без відтермінування платежу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Львівський апеляційний адміністративний суд залишив у силі рішення Волинського окружного адміністративного суду щодо визнання незаконним рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення сільськогосподарськими виробничими кооперативами району коштів до державного бюджету.

З'ясувалося, що у листопаді 2017 року райрада незаконно відтермінувала повернення цими підприємствами до районного бюджету понад 327 тис. грн. Проте таке рішення не передбачено чинним законодавством та виходить за межі повноважень ради. Відстрочка повернення до бюджету такої значної суми суперечить інтересам держави, які полягають у забезпеченні належного фінансування інших бюджетних програм та заходів.

Тому місцева прокуратура звернулася до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради. І суд скасував рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення коштів.

Райрада не погодилася з таким рішенням і оскаржила його в апеляційному порядку.

Але суд апеляційної інстанції лиш підтвердив правомірність позиції прокуратури, відтак понад 327 тис. грн таки буде повернуто до бюджету без відтермінувань.

Надрукувати
мітки:
коментарів