Поділитись:

На Волині екс-військових вчитимуть вести бізнес

Понеділок, 18 червня 2018, 09:01

У приміщенні Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки урочисто відкрили програму для захисників держави під назвою "Менеджмент малого бізнесу".

Про це повідомляє відділ інформаційної політики ОДА.

Таке навчання започаткували у меах програми НАТО-Україна. Колишні військових із Волині навчатимуться на базі СНУ імені Лесі Українки за окремою програмою. Курс триватиме 350 годин. Цього разу його пройдуть 25 слухачів. З-поміж основних дисциплін – психологічна реабілітація, поглиблене вивчення іноземної мови, менеджмент та маркетинг, економіка малих підприємств тощо. По тому ж вони матимуть можливість застосувати отримані знання на практиці, а саме – написати й захистити бізнес-плани для початку власної справи. По завершенню ж навчання випускники отримають свідоцтва державного зв'язку та міжнародні сертифікати.

Варто наголосити, що це далеко не перше навчання такого штибу. До прикладу у 2015 році в області реалізували норвезько-українську програму з професійної перепідготовки звільнених у запас кадрових військовослужбовців. Тоді 26 армійців та членів їхніх родин пройшли навчання за спеціальністю "Менеджмент організацій", котре здійснювалось упродовж трьох місяців на базі СНУ. Результати таких курсів більш ніж очевидні. Адже кілька з попередніх випускників успішно втілили здобуті знання у житті та змогли започаткувати свій бізнес.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДО ЛУЦЬКА ПЕРЕСЕЛЯТЬ ВІЙСЬКОВИХ ЛІТУНІВ СЕВАСТОПОЛЬСЬКОЇ БРИГАДИ

Довідково:

управління Організації Північноатлантичного Договору з економічних питань безпеки та оборони ще в 1999 році започаткувало в Україні програму мовної підготовки, спрямовану на надання допомоги колишнім військовим або тим, котрих незабаром звільнять у запас. Із 2000 року НАТО підтримує нашу державу в реалізації Програми колишніх армійців, які прагнуть працевлаштуватися у цивільній сфері та бути успішними не лише у військовому ремеслі.

У 2007 році, як відповідь на потреби ринку праці та з причини зростання обсягу фінансування, започатковано напрямок економічних дисциплін, що викладають на базі досвідчених українських навчальних закладів та тренінгових інституцій. Упродовж років зазначені курси проводять у більше ніж 60 містах України, а станом на сьогодні близько 10 000 колишніх службовців пройшли навчання за Програмою НАТО з перепідготовки.

Надрукувати
мітки:
коментарів