Поділитись:

Фіскали просять волинян не зволікати зі сплатою майнових податків

Понеділок, 18 червня 2018, 09:36

Із 1 липня 2018 року діятимуть нові бюджетні рахунки. Тож громадянам, котрі отримали від органів ДФС повідомлення про нараховану суму земельного податку, податку на нерухомість і транспортного податку, варто врахувати, що у вихідні дні 28 червня – 1 липня зарахування сплачених сум не здійснюватиметься.

Про це інформує прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Оскільки з 2 липня банківські операції проводитимуться відповідно до нових бюджетних рахунків, волинські фіскали рекомендують платникам земельного, транспортного податків та податку на нерухомість виконати податкові зобов'язання до 27 червня 2018 року.

"З початку року місцеві громади Волині отримали 22,9 мільйона гривень податку на нерухоме майно, майже 1,4 мільйона транспортного податку і 125,2 мільйона гривень плати за землю. Тобто мешканці громад, підприємства та фірми поповнили бюджети лише майновими податками майже на 150 мільйонів гривень. Це кошти, які забезпечують реальну фінансову самостійність місцевого самоврядування та використовуються винятково на потреби міст, селищ та сіл. На Волині зберігається сталий ріст надходжень з усіх майнових податків", – зазначає начальник ГУ ДФС у Волинській області Світлана Савчук.

Керівник волинських фіскалів підкреслила, що фахівці ДФС підготували, надіслали чи вручили повідомлення про нараховані суми майнових податків більшості платників. У цих документах вказано реквізити, на які треба перераховувати кошти.

"Щоб уникнути бюджетних втрат, помилок при зарахуванні та виникнення податкових боргів, просимо волинян сплатити нараховані суми майнових податків до 27 червня. У разі перерахування вказаних у податкових повідомленнях сум пізніше, треба обов'язково уточнити нові реквізити бюджетних рахунків", – наголошує Світлана Савчук.

Нагадаємо, що повний перелік бюджетних рахунків розміщено на субсайті територіальних органів ДФС у Волинській області.

Надрукувати
мітки:
коментарів