Поділитись:

Видали книгу про "геноцид на Волині очима польських жінок"

П'ятниця, 29 червня 2018, 13:10
Видали книгу про

У Польщі 4 липня презентують нову книгу на тему Волинської трагедії. Її авторка – Анна Гербіч, бабуся якої народилася на Волині і в 1939 році втекла до Варшави.

Про це пише dorzeczy.pl.

Зі слів письменниці, книга про геноцид на Волині очима польських жінок.

"Героїням вдалося втекти від бандерівських ножів. Вони були справді дивовижними жінками. Важко собі уявити, що вони пройшли. На їхніх очах бандерівці палили свої села, вбивали своїх батьків, сусідів і родичів. І тоді ці жінки були вигнані совєтами з рідної землі. Їм руйнували життя, їм довелося почати все заново в новому, дивному місці. І все ж вони не здалися. Вони живуть до цього дня. У них є діти, онуки. Це їхня перемога над УПА", – розповіла вона.

Анна Гербіч зепевнила, що тій події на Волині досі не приділяють достатньої уваги в Польщі. Тому її нова книга буде "скромним внеском у боротьбу за зміну цієї неприйнятної ситуації".

Як пояснила авторка, у книзі – справжні історії польських жінок з Волині.

"Кількість емоцій, накопичених в оповіданнях моїх героїнь, величезна. Сцени з бійки шокують. Важко повірити в те, що в серці Європи в ХХ столітті людина могла зробити такі речі. Однак "Дівчата з Волирні" – це не різновид різких описів геноциду. Я також запитувала моїх героїнь про довоєнне життя на Волині. Це була чудова, багатокультурна, колоритна земля. Головні дійові особи згадують своє дитинство. Вишневі сади, пасіки, придорожні святині, церкви, що стоять поруч із синагогами та церквами. На жаль, ця земля була безповоротно знищена", – зауважила вона.

До слова, напередодні 75-річчя Волинської трагедії Волинь планує відвідати Президент Польщі Анджей Дуда.

Надрукувати
мітки:
коментарів