Поділитись:

Волинського суддю покарали за несправедливе рішення

Понеділок, 02 липня 2018, 13:50
Волинського суддю покарали за несправедливе рішення

Третя Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя винесла сувору догану судді Волинського окружного адміністративного суду Віктору Мачульському.

Про це повідомляє Українське право.

Таке рішення ухвалили за результатами розгляду скарги від ТОВ "Сантос Капітал". Зокрема підприємство скаржилося на істотне порушення суддею норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що призвело до порушення прав ТОВ "Сантос Капітал", неможливості виконання судового рішення, яке набрало законної сили.

Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя знайшла порушення у діях судді Мачульського, зокрема "умисне або внаслідок недбалості істотне порушення норм процесуального права під час здійснення правосуддя, що унеможливило учасникам судового процесу реалізацію наданих їм процесуальних прав та виконання процесуальних обов'язків або призвело до порушення правил щодо юрисдикції суду", а також "умисне або внаслідок недбалості незазначення в судовому рішенні мотивів прийняття аргументів сторін щодо суті спору"; "умисне або у зв'язку з очевидною недбалістю допущення суддею, який брав участь в ухваленні судового рішення, порушення прав людини і основоположних свобод" (права власності та права на справедливий суд)".

Суддя отримав сувору догану з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу упродовж трьох місяців.

Надрукувати
мітки:
коментарів