Поділитись:

На Волині з'явиться ще одна об'єднана тергромада

Вівторок, 03 липня 2018, 13:50
На Волині з'явиться ще одна об'єднана тергромада

У Черевахівській сільській раді відбулись громадські слухання щодо створення Маневицької ОТГ.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування, який створений за підтримки Програми "U-LEAD з Європою" та Мінрегіону України.

На заході побували і представники Волинського ЦРМС Оксана Урбан та Катерина Степчук. Обговорення тривало майже дві години, а у підсумки жителі майже одноголосно ухвалили рішення про об'єднання.

Далі – справа за депутатами сільської ради, які і мають затвердити волевиявлення громадян.

Нагадаємо, що раніше відбулися громадські слухання у Маневичах щодо об'єднання із Черевахівською сільською радою. Під час неї жителі громади більшістю голосів прийняли позитивне рішення про ініціювання об'єднаня.

Фінансові показники потенційної Маневицької об'єднаної територіальної громади в складі двох рад, які не викликають застороги, оскільки власні доходи внаслідок об'єднання зростуть до понад 36 мільйонів гривень, а кількість жителів сягне 11 тисяч 595 осіб. Також власні доходи на одного жителів після об'єднання зростуть із 925 гривень до 3 тисяч 114 гривень внаслідок перерозподілу податків до новоствореної ОТГ. При цьому питома вага адміністративних видатків у розрізі власних доходів становитиме 14,18 % при рекомендованій до 20 %. Вище наведені показники свідчать про високу спроможність потенційної громади.

Нагадаємо, що на території Маневицького району уже функціонують Колківська та Прилісненська об'єднані територіальні громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ З'ЯВИТЬСЯ ТЕРГРОМАДА З ЦЕНТРОМ В КІВЕРЦЯХ

Надрукувати
мітки:
коментарів
09:09
19 квітня 2024
18 квітня 2024