Поділитись:

Волинському гірнику, який страйкував під землею, стало зле

Середа, 04 липня 2018, 09:54
Волинському гірнику, який страйкував під землею, стало зле

Гірникові шахти №10 "Нововолинська" Миколі Ковальчуку, який дві доби перебував під землею, вимагаючи погашення заборгованості із виплати заробітної плати за три місяці, стало зле.

У ніч на 4 липня після блювоти у чоловіка почалася кровотеча. На копальню терміново прибули медики з гірничо-рятувальної служби, після чого Миколу Ковальчука було доправлено в хірургічне відділення медичного закладу. Про це повідомив голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

Нагадаємо: 2 липня гірники першої зміни шахти №10 "Нововолинська" відмовилися підніматися на поверхню. Згодом до них приєдналися колеги з інших змін. До такого кроку вони змушені вдатися через заборгованість із заробітної плати, яка вже становить три місяці. Із шахтарями не розрахувалися за квітень, травень і червень. Окрім погашення заборгованого, протестувальники вимагають виділення коштів на добудову копальні.

Заборгованість із заробітної плати є не тільки перед гірниками шахти №10 "Нововолинська", а й інших державних підприємств, у деяких частково навіть за 2016 і 2017 роки. Загальна сума боргу сягнула вже 1,1 мільярда гривень.

Учора Михайло Волинець мав розмову з виконувачем міністра фінансів Оксаною Маркаровою, яка повідомила, що погодила перерозподіл коштів із статті реструктуризації (закриття шахт) на виплату зарплати гірникам. А це – 220 мільйонів гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів