Поділитись:

Кір на Волині: відсоток госпіталізованих зріс

Понеділок, 09 липня 2018, 10:25
Кір на Волині: відсоток госпіталізованих зріс

Мешканці Волині продовжують хворіти кором. Кількість випадків захворювання за останній тиждень збільшилась на 15 % і становить 39 проти 34 попереднього тижня.

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України.

Найбільша кількість нових випадків зафіксована уРатнівському районі (13 осіб), Ковельському районі – (10 осіб), Горохівському районі (5 осіб) та Луцькому районі (3 особи). В інших районах області реєструється по 1 – 2 випадки кору.

67 % від усіх захворілих становлять діти віком до 17 років (26 осіб), шестеро з них – діти до 1 року. Найбільш ураженою виявились вікова група від 1 до 9 років – 54 % від усіх дітей, які звернулись за медичною допомогою. Серед 13 дорослих осіб, основна частина – це молоді люди віком 18 – 25 років. Проте серед постраждалих є хвора, якій 42 роки. Відсоток госпіталізованих збільшився і становить 77 % від усіх, хто звернувся до закладів охорони здоров'я, проти 47 % минулого тижня.

Спалахів кору в організованих колективах немає.

Від початку року кількість хворих на кір в області збільшилась до 1078 осіб. За цей же період в Україні захворіли понад 24 тисячі, від ускладнень цієї хвороби померло дванадцять: восьмеро дітей та четверо дорослих.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВАКЦИНАЦІЯ В УКРАЇНІ: ЧИМ НЕБЕЗПЕЧНІ МІФИ ПРО ЩЕПЛЕННЯ

Надрукувати
мітки:
коментарів