Поділитись:

Штат поліцейських на Волині є одним із найменших в Україні

Понеділок, 09 липня 2018, 14:00
Штат поліцейських на Волині є одним із найменших в Україні

У результаті реформування органів внутрішніх справ штатна чисельність новостворених підрозділів поліції Нацполіції, порівняно з чисельністю органів і підрозділів УМВС України, у Волинській області скоротилася більш як на п'ятсот одиниць. Зараз така кількість є однією з найменших в Україні.

Про це повідомили у поліції Волині на прохання депутата Волинської обласної ради Костянтина Зінкевича щодо збільшення штатної чисельності та матеріально-технічного забезпечення Шацького відділення поліції Любомльського відділу поліції, – інформує на сайті Волинської обласної ради.

Задля забезпечення більш ефективної профілактики злочинності, оперативного реагування на повідомлення про кримінальні та адміністративні правопорушення, своєчасного прибуття на місце події в територіальних відділах і відділеннях поліції (крім Луцького ВП) за рахунок перерозподілу наявної штатної чисельності створені сектори реагування патрульної поліції.

Так, у Шацькому відділенні поліції їх чисельність становить 20 одиниць, з яких 2 посади не укомплектовано. Поліцейські, які входять до груп реагування патрульної поліції, здійснюють виїзди на повідомлення громадян про злочини та інші правопорушення, які надходять до підрозділів поліції по лінії "102". Зокрема у Шацькому відділенні поліції середній час призначення наряду для виїзду на подію становить 00.00.59 год. з моменту отримання повідомлення на лінії "102", а середній час прибуття наряду на місце події з моменту отримання повідомлення становить 00.12.22 год., тобто працівники поліції на відповідні повідомлення громадян повинні реагувати невідкладно.

Підрозділи реагування патрульної поліції створювалися за рахунок перерозподілу наявної штатної чисельності інших структурних підрозділів територіальних відділів та відділень поліції. У зв'язку з цим штатна чисельність усіх без винятку служб, які входять до структури як апарату ГУНП, так і територіальних органів поліції, суттєво зменшилась і практично стала мінімально допустимою. У більшості відділів і відділень поліції області по штату залишилось лише по 1 посаді інспекторів з ювенальної превенції та дозвільної системи, до мінімуму скорочено служби забезпечення (лишилось по 0,5 ставки прибиральника службових приміщень, а посади водіїв взагалі відсутні). Подальше скорочення чисельності будь-якого структурного підрозділу (служби) приведе до зниження ефективності його службової діяльності.

Затвердження структури та штатів апарату ГУНП і його територіальних відділів і відділень, зміна їхньої чисельності та виділення додаткової штатної чисельності належить до компетенції керівництва Національної поліції України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІЗ ПОДЯКАМИ, ДІТЬМИ І КВАРДОКОПТЕРАМИ: ЯК У ЛУЦЬКУ СВЯТКУВАЛИ ДЕНЬ НАЦПОЛІЦІЇ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів