Поділитись:

Дуда і Порошенко домовилися про зустріч

Вівторок, 10 липня 2018, 14:57

Під час саміту НАТО, що почнеться найближчої середи у Брюсселі, Президент Польщі Анджей Дуда зустрінеться з Президентом України Петром Порошенком.

Зустріч відбудеться з ініціативи української сторони. Про це у понеділок, 9 липня, повідомив голова Кабінету президента Кшиштоф Щерський, – інформує Польське радіо.

Із його слів, майбутні перемовини президентів свідчать про те, що діалог між Польщею та Україною "є активним та тривалим, і йому не потрібні зовнішні стимули".

Так Кшиштоф Щерський прокоментував слова президента Європейської ради Дональда Туска, який закликав у понеділок владу Польщі та України до зменшення напруженості на історичному тлі. На думку екс-прем'єр-міністра Польщі, ця напруженість показує, що не всі впоралися зі своїм домашнім завданням з історії.

В останні дні розбіжності між Польщею та Україною щодо історичних питань вчергове посилилися у зв'язку із вшануванням пам′яті жертв українсько-польського конфлікту.

Президент України Петро Порошенко та його польський колега Анджей Дуда у неділю, 8 липня, вшановували пам'ять загиблих в українсько-польському конфлікті 40-х років минулого століття.

Побували вони на Волині майже одночасно, проте так і не зустрілися. Щоправда, Президент України відвідав місця, де вбивали українців, і закликав до взаєпорозуміння. А Анджей Дуда – могили загиблих поляків і наполягав, що Волинська трагедія, яка сталася 75 років тому, – геноцид українців проти поляків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ПОЛЬЩІ ПОЧАЛИ ЗНІМАТИ ЩЕ ОДИН ФІЛЬМ ПРО ВОЛИНСЬКУ ТРАГЕДІЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів