Поділитись:

Україна відповіла на закиди про "провокацію" щодо заходів у Сагрині

Вівторок, 10 липня 2018, 13:38
Україна відповіла на закиди про «провокацію» щодо заходів у Сагрині

Вшанування пам'яті загиблих представників кожної з країн, якої б національності вони не були, – це не провокація, а високоморальний християнський вчинок, який здійснили 8 липня Президенти України і Польщі.

Така заява-відповідь на закиди з польського боку щодо заходів у Сагрині розміщена на сайті Посольства України в Республіці Польщі.

"У християнській традиції померлі поминаються в будь-яку пору року без згадування про дату смерті, особливо коли це здійснюється в присутності духовних осіб. Нашим спільним обов'язком є збереження пам'яті про всіх загиблих, незалежно від того, чи йдеться про кілька сотень осіб, чи про декілька десятків тисяч", – йдеться у повідомленні.

У Посольстві заявили, що українців, які піднімають на офіційних заходах національні прапори, ніяким чином не можна називати націоналістами і провокаторами. Так само не можна застосовувати таке визначення до поляків, які публічно використовують національні прапори.

"Хочемо ще раз звернути увагу на значення фундаментального принципу міждержавних відносин: політики і посадові особи не повинні маніпулювати історією. Особливо це має значення тоді, коли вони самі визнають, що не є істориками, не знають встановлених фактів та не заглиблюються в суть питання, про яке говорять", – заявили з боку України.

Нагадаємо: Президент України Петро Порошенко та його польський колега Анджей Дуда у неділю, 8 липня, вшановували пам'ять загиблих в українсько-польському конфлікті 40-х років минулого століття.

Побували вони на Волині майже одночасно, проте так і не зустрілися. Щоправда, Президент України відвідав місця, де вбивали українців, і закликав до взаємопорозуміння. А Анджей Дуда відвідав могили загиблих поляків і наполягав, що Волинська трагедія, яка сталася 75 років тому, – геноцид українців проти поляків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПРЕЗИДЕНТ ПОРОШЕНКО НА ВОЛИНІ. ТРЕТІЙ ДУБЛЬ (ФОТОРЕПОРТАЖ)

 

Надрукувати
мітки:
коментарів