Поділитись:

Держава пожаліла грошей на ремонт волинських доріг

Середа, 11 липня 2018, 09:38

Більш ніж чотири роки на теренах краю діє так званий митний експеримент, кошти якого спрямовують на ремонт та відновлення автошляхів області.

Однак нещодавно змінили його основні умови. Скільки надходжень отримає цьогоріч Волинь, з'ясовували під час оперативної наради у голови облдержадміністрації Олександра Савченка, – повідомляє відділ інформаційної політики ОДА у Facebook.

Зокрема, зі слів т.в.о. начальника Волинської митниці ДФС Тетяни Кравець, загалом за шість місяців митниця заробила понад 4 млрд грн, з яких перевиконання становить 206 млн грн. Ці кошти мали б спрямувати на ремонт та відновлення автошляхів області. Однак через зміни в розрахунках самого митного експерименту, фактично надійшла лише третина суми.

"У лютому, березні, квітні і червні система не виконала доведені індикативні показники, тому на ремонт спрямували лише 74,3 мільйона гривень. Можливо, ситуація зміниться і ми отримаємо більше коштів", – зауважила Тетяна Іванівна.

Натомість начальник головного управління Державної казначейської служби України в області Михайло Леміщак повідомив про нововведення фінансування дорожньої галузі, які запрацюють вже незабаром. Із його слів, держава в першому кварталі поточного року задекларувала на ремонт доріг 1,5 млрд грн. Зокрема у прикінцевих і перехідних положеннях в Бюджетному кодексі сказано, що при умові не виконання в цілому по індикативних показниках митних платежів, буде проводитися компенсація із Дорожнього фонду, розмір якого також становить 1,5 млрд грн.

"Попередньо за другий квартал, окрім першого, наша область отримає 118 мільйонів гривень за те, що впродовж трьох місяців другого кварталу митниця перевиконувала показники. Оце і є пропорція від суми яка становить 1,5 мільярда гривень. Чим більше митні органи будуть перевиконувати індикативні показники, тим більшу компенсацію отримаємо на дороги. Тож все одно наша сума в області буде! Не більше і не менше", – резюмував він.

Зважаючи на те, що відповідне фінансування розпочнуть з 12 липня, Савченко дав доручення вже в найближчий час підготувати пропозиції щодо їх використання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАЧАЛЬНИКА ВОЛИНСЬКОЇ МИТНИЦІ ПЕРЕВОДЯТЬ НА НОВУ ПОСАДУ

Надрукувати
мітки:
коментарів