Поділитись:

П'ять волинських тергромад визнали спроможними

Четвер, 12 липня 2018, 10:56

На засіданні уряду було визнано спроможними ще 72 громади, в яких перші вибори відбулися 24 грудня 2017 р. та 29 квітня 2018 р., а також громади, утворені навколо населених пунктів, що визначені перспективними планами формування територій громад областей, як адміністративні центри ОТГ.

Про це інформує Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування

Відтепер вони зможуть повноцінно здійснювати свої самоврядні повноваження, а також мають можливість добровільного приєднання до цих ОТГ.

Зокрема, спроможними визнано: у Вінницькій, Донецькій і Луганській обл. – по 1, Київській, Львівській, Кіровоградській, Сумській, Херсонській і Черкаській обл. – по 2, Івано-Франківській, Полтавській, Рівненській і Харківській обл. – по 3, у Миколаївській, Тернопільській і Чернігівській обл. – по 4, у Волинській і Чернівецькій обл. – по 5, Дніпропетровська обл. – 6, Запорізька обл. – 8, Хмельницька обл. – 9 громад.

На сьогодні в Україні визнано спроможними вже 653 ОТГ.

Нагадаємо, що на цей час утворено 753 ОТГ, 48 з яких очікують рішення ЦВК про проведення перших виборів.

Зокрема, на території Волинської області спроможними визнали Сереховичівську, Велимчанську, Рівненську, Затурцівську, Торчинську об'єднані територіальні громади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НА ВОЛИНІ З'ЯВИТЬСЯ ЩЕ ОДНА ОБ'ЄДНАНА ТЕРГРОМАДА

Надрукувати
мітки:
коментарів