Поділитись:

Декан волинського вишу оцінив новації в нарахуванні стипендій

П'ятниця, 13 липня 2018, 12:16
Декан волинського вишу оцінив новації в нарахуванні стипендій

Попередня система нарахування стипендій, коли гарантовано не менше 75 відсотків студентів мали таку грошову винагороду, звичайно, вже застаріла.

Її треба було змінювати. Так вважає декан факультету філології та журналістики Юрій Громик. Про це він розповів в інтерв′ю Волинській правді.

"Щоправда, той спосіб, який знайшло Міністерство освіти і науки, мене особисто, м'яко кажучи, насторожує. Насторожує найперше через те, що рейтинги ми тепер формуємо в межах одного курсу й однієї спеціальності. Справді, студенти в межах однієї групи часто серйозно конкурують, щоб здобути вищий бал, а це, направду, часто позначається на міжособистісних стосунках у студентському колективі, бо, скажімо, зараз значно рідше можна побачити випадки, коли студент намагається допомогти іншому", – зазначив він.

Зі слів Юрія Громика, ситуація була б здоровішою і кращою, якби рейтингові списки формувалися не в межах курсу, спеціальності, а в межах факультету загалом.

"Справа в тому, що той спосіб нарахування стипендій, який є, наприклад, дуже несправедливий щодо студентів магістратури. У магістратуру таки йдуть добре підготовлені студенти. І буває таке, що середній бал 95 зовсім не гарантує студентові магістратури стипендію, тоді як у випадку бакалаврату велика кількість місць державного замовлення в якійсь академічній групі дає можливість отримати стипендію навіть тому студентові, який має середній бал 70. Так само на факультетах, де велике державне замовлення, завше прохідний бал менший, ніж там, де невелика кількість місць державного замовлення. Часто складається така ситуація, що той студент, котрий має кращі успіхи в навчанні, програє тому студентові, який має гіршу підготовку, але просто навчається в такій академічній групі, де велика кількість державних місць", – пояснив декан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК ПРОЙШОВ ПЕРШИЙ ДЕНЬ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ У ЛЕСИНОМУ ВИШІ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів