Поділитись:

На Волині відстрілюють диких кабанів, щоб уникнути африканської чуми

Понеділок, 16 липня 2018, 09:09

У Волинській області роблять усе, аби не допустити розповсюдження захворювання африканської чуми.

У зоні поиширення інфекціної хвороби відстрілено та знайдено мертвими 14 диких кабанів. Трупи відстріляних диких кабанів та тварин, що загинули, знищені з дотриманням вимо. Місця захоронення дезинфікували. Спеціалісти ветеринарної медицини задля проведення ветеринарно-санітарної експертизи відібрали біоматеріал. Про це інформує Держпродспоживслужба на Волині.

Матеріал направлено у Львівську регіональну державну лабораторію ветеринарної медицини. Результати дослідження – ДНК вірусу африканської чуми не виявлено, 5 проб перебувають в роботі.

Депопуляція диких кабанів наразі триває в Любомльському (23 голови), Любешівському та Маневицькому районах (по 2 голови). Всього відстрілено 27 голів. Спеціалісти ветеринарної медицини у районах та містах області здійснюють подвірні обходи господарств приватної форми власності задля обстеження дворів та огляду наявного свинопоголів'я. Хворих та загиблих тварин не виявлено.

Нагадаємо: у червні у Любомльському району прикордонники знайши два трупи диких кабанів. Результати аналізів підтвердили наявність вірусу африканської чуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОЛЬЩА БУДУВАТИМЕ СТІНУ НА КОРДОНІ З УКРАЇНОЮ

Надрукувати
мітки:
коментарів