Поділитись:

У лікарнях аналіз крові волинянам робитимуть безплатно і миттєво

Вівторок, 17 липня 2018, 14:51

У Волинській області завдяки реалізації проекту Світового банку "Поліпшення охорони здоров′я на службі у людей" лікарі за допомогою аналізаторів гематологічних зможуть швидше отримувати результати аналізу крові у пацієнтів.

Завідувачка клініко-діагностичною лабораторією Волинської обласної клінічної лікарні Людмила Мілінчук розповіла, що на новому гемологічному аналізаторі можна робити швидкі та точні аналізи крові.

"Якщо раніше таке дослідження вручну виконувалося годину, то зараз на це піде півтори три хвилини. Це полегшить роботу лікарів та лаборантів", – зазначила вона.

Результати аналізу апарат друкує, а також виводить на екрані.

Наразі до медичних закладів Волинської області поставили 19 гематологічних автоматичних аналізаторів Міndrау ВС-30s завезли: по одному у Волинську обласну клінічну, Луцьку міську клінічну лікарні, Волинський обласний госпіталь ветеранів війни, у Ковельську центральну районну лікарню, Нововолинську центральну міську лікарню, Камінь-Каширську ЦРЛ, Володимир-Волинську ЦРЛ, Горохівську ЦРЛ, Іваничівську ЦРЛ, Ківерцівську ЦРЛ, Локачинську ЦРЛ, Луцьку ЦРЛ, Любешівську ЦРЛ, Любомльську ЦРЛ, Маневицьку ЦРЛ, Ратнівську ЦРЛ, Рожищенську ЦРЛ, Старовижівську ЦРЛ, Турійську ЦРЛ.

До них також поставили й комплекти реактивів та контрольних матеріалів. Постачання реактивів планують й надалі, адже, відповідно до договору, реактиви поставлятимуть у медзаклади частинами щеп'ять разів з інтервалом у два місяці. Така особливість поставки пов'язана з тим, що реактиви мають обмежений термін придатності.

Обладнання закуплено завдяки реалізації субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області". У межах проекту передбачено, що аналізи для волинян проводитимуть безкоштовно в медзакладах, де відбулися поставки гематологічних аналізаторів.

Як зазначено на сайті проекту "Поліпшення охорони здоров′я на службі у людей", вартість договору – понад 200 тисяч доларів США.

Нагадаємо, що у квітні 2018 року Громадська організація "Київський економічний інститут" (Київська школа економіки) та управління охорони здоров'я Волинської ОДА підписали меморандум про співпрацю заради реалізації успішної реалізації проекту Світового банку в області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Довідково:

у Волинській області триває реалізація субпроекту "Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області" проекту Міністерства охорони здоров'я України та Світового банку "Поліпшення охорони здоров'я на службі у людей". Журналістка Мая Голуб спільно з Київською школою економіки здійснюють моніторинг виконання субпроекту на Волині.

Надрукувати
мітки:
коментарів