Поділитись:

Шацьких бізнесменів оштрафували майже на 140 тисяч гривень

Четвер, 19 липня 2018, 10:24

Під час перевірок в зоні Шацьких озер встановили порушення касової дисципліни місцевими підприємцями.

Представники бізнесу, які здійснюють реалізацію товарів та послуг у зоні Шацьких озер на Волині, допускають порушення касової дисципліни, – повідомляє ГУ ДФС у Волинській області.

Зокрема, всі 28 фактичних перевірок на предмет дотримання вимог закону щодо реєстрації розрахункових операцій в курортній зоні виявилися результативними.

За допущені порушення при реалізації товарів 26 суб'єктам підприємництва нарахували 136,7 тисяч гривень штрафних санкцій.

У ГУ ДФС наголошують: щоб уникнути штрафів, представники бізнесу повинні дотримуватися вимог у сфері реєстрації розрахункових операцій. Касова дисципліна – обов'язковий елемент здійснення господарської діяльності у разі реалізації товарів.

Туристам та відпочивальникам теж варто бути уважними до пропонованої продавцями продукції. Лише за наявності фіскальних документів покупець товару може звернутися за допомогою у Держпродспоживслужбу, якщо придбана ним продукція сумнівної якості.

Нелегальний товар, проданий з порушенням проведення готівкових розрахунків, особливо підакцизної групи, може перебувати в обігу незаконно, а тому – становити серйозну загрозу життю і здоров'ю громадян.

Зважаючи на велику кількість туристів та відпочивальників у курортно-санаторних зонах Волині фіскали з 10 червня проводять фактичні перевірки у місцях масового відпочинку громадян, зокрема в зоні Шацьких озер.

Як свідчить практика минулих років, комплекс контрольно-перевірних заходів та роз'яснювальна робота спонукають підприємців не порушувати закон, а забезпечити належну реєстрацію розрахункових операцій.

Надрукувати
мітки:
коментарів