Поділитись:

ЦНАП просить волинян подавати документи без помилок

Четвер, 19 липня 2018, 14:56

Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку звертає увагу на документи, які волиняни подають для отримання адміністративних послуг: паспорта громадянина України та громадянина України для виїзду за кордон.

Про це інформує прес-служба департаменту

Враховуючи поширені факти пред'явлення документів, оформлених з порушенням вимог законодавства: відсутність печатки Державної міграційної служби на 2 сторінці паспорта у формі книжечки, зразка 1994 року або на 2, 3 сторінках, де здійснювалося вклеювання фотокартки при досягненні 25-ти чи 45-ти річного віку, а також відсутність підпису керівника територіального підрозділу державної міграційної служби за місцем видачі паспорта громадянина України свідчить про те, що документ підлягає обміну.

Відповідно до Положення про паспорт громадянина України, яке досі є чинним, на 2 сторінку паспорта заносяться відомості про орган видачі, ставиться підпис посадової особи, відповідальної за його видачу та засвідчуються печаткою. Вносити до паспорта записи (власноруч про реєстраційний номер облікової картки платника податків або інші помітки), не передбаченні Положенням або законодавчими актами України забороняється. Зверніть увагу також на фотокартку в паспорті, у верхньому правому кутку обов'язково має бути відбиток гербової печатки, самостійно вклеювати фотокартку до паспорта заборонено.

Документи про реєстрацію актів цивільного стану, які подають для виготовлення/обміну паспорта громадянина України (зокрема замість втраченого чи викраденого), теж мають бути оформленні належним чином, без помилок. Свідоцтво про народження/про одруження чи розлучення, видане компетентним органом іноземної держави, засвідчується в установленому законодавством порядку (мають містити апостиль), якщо інше не передбачено міжнародними договорами України. Такі документи подаються з перекладом на українську мову, засвідченим нотаріально. Документи, видані на російській мові, мають бути теж перекладені на українську мову і нотаріально засвідчені задля уникнення помилок в написанні прізвищ, імен, по батькові, які ми завжди уточнюємо у відвідувачів, оскільки паспорт громадянина України оформляється державною українською мовою.

Документи про реєстрацію актів цивільного стану (свідоцтва про народження, про одруження чи розлучення), видані ще у 1970 – 1990 роках, містять помилки в написанні прізвищ, імен, по батькові, тому перш ніж подавати такі документи для отримання адміністративних послуг рекомендують попередньо їх замінити для отримання позитивного результату послуги.

Департамент "Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку" Луцької міської ради є уповноважений суб'єкт, який здійснює лише прийом документів щодо оформлення паспорта громадянина України та громадянина України для виїзду за кордон. Рішення про оформлення паспорта приймає міграційна служба і позитивний результат залежить від документів, які ви подаєте для його оформлення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЦЬКИЙ ЦНАП НАДАВАТИМЕ ЩЕ ОДНУ ПОСЛУГУ

Надрукувати
мітки:
коментарів