Поділитись:

На Волині нелегально продавали алкоголь (фото)

П'ятниця, 20 липня 2018, 09:52

На Волині на території двох районів вилучили нелегальний алкоголь і тютюн.

Про це повідомляє відділ організації роботи ГУ ДФС у Волинській області.

З 11 липня 2018 року по 17 липня 2018 року під час перевірок суб'єктів господарювання на території Маневицького та Володимир-Волинського районів встановлено факти реалізації алкогольних напоїв без придбання ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка.

Такий результат перевірок став можливим завдяки тому, що в області запрацювала програма "Легальний акциз", яка була створена працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів.

Так, на початку липня лідери однієї з територіальних громад за допомогою програми "Легальний акциз" поінформували про продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів суб'єктами господарської діяльності без придбання відповідних ліцензій.

Керуючись цією інформацією, працівники управління виїхали для проведення фактичних перевірок у Маневицькому районі, під час яких підтвердилися факти безліцензійної торгівлі алкогольними напоями та факт зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка. Зокрема в с. Грузятин та в с. Боровичі Маневицького району вилучили 207 пляшок пива на суму понад 3,3 тис. гривень та 89 пачок сигарет без марок акцизного податку на суму понад 1 тис. гривень.

Підприємливим особам, які допустили ці порушення, нарахували понад 102 тисячі гривень штрафу.

У Володимир-Волинському районі вилучили 183 пляшки пива на суму понад 2,3 тис. гривень та 94 пачки сигарет без марок акцизного податку встановленого зразка на суму понад 2 тис. гривень. У цьому випадку сума штрафних санкцій становила понад 88,7 тис. гривень.

Окрім цього, встановлені факти роздрібної торгівлі алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні роздрібні ціни на такі напої, та роздрiбної торгiвлi тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін на тютюнові вироби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПОДАТКИ НА АЛКОГОЛЬ І ЦИГАРКИ ПРИНЕСЛИ ВОЛИНІ МАЙЖЕ 60 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

Надрукувати
мітки:
коментарів