Поділитись:

"Ваш родич у поліції": на Волині активізувалися шахраї

Середа, 25 липня 2018, 10:33

На Волині активізувалися шахраї, які діють за схемою "ваш родич у поліції".

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратура Волинської області звертається до громадян із проханням інформувати в правоохоронні органи про випадки отримання телефонних дзвінків нібито від працівників поліції чи прокуратури, які повідомляють що близький родич абонента вчинив ДТП чи інше кримінальне правопорушення й, аби залагодити справу з потерпілими та правоохоронцями, необхідно перевести якусь суму на вказаний шахраями картковий рахунок або віддати гроші визначеній особі, яка під'їде у конкретне місце.

Схема шахрайства не нова, проте лише упродовж останньої доби троє волинян, мешканці Луцька та Луцького району, потерпіли від таких дій зловмисників, заплативши їм за "послуги" 175 тис. грн.

Прокурори звертаються до волинян із проханням у випадку отримання таких телефонних дзвінків в жодному разі не надсилати і не передавати коштів шахраям та обов'язково звертатися із заявами про відомі їм факти таких дій у правоохоронні органи.

І варто пам'ятати: погодившись таким чином "вирішувати" ситуацію, ви стаєте учасником злочину, адже за надання неправомірної вигоди передбачено кримінальну відповідальність.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ПСЕВДОПРАЦІВНИК БАНКУ "РОЗВІВ" ВОЛИНЯНКУ НА 15 ТИСЯЧ

Надрукувати
мітки:
коментарів
27 березня 2024
26 березня 2024
25 березня 2024
18:47
23 березня 2024
13:20