Поділитись:

Не дали: округи без депутатів все ще без грошей

Понеділок, 30 липня 2018, 17:49

1,2 мільйона гривень планують розподілити на округи без депутатів у Луцьку.

Про це говорили у вівторок, 30 липня, під час засідання комісії міськради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження.

Ще торік ІА "Конкурент" провело дослідження, результати якого продемонстрували, що території міста, які умовно не мають свого представника серед депутатського корпусу, отримують суттєво менше коштів на благоустрій, встановлення дитячих та спортивних майданчиків, інші інфраструктурні поліпшення.

Ця проблема дала поштовх для започаткування проекту "Округи без депутатів" Громадянським Рухом "Свідомі". Його ініціатором став Андрій Покровський, а автором – Тарас Шкітер.

Також для ефективного вирішення проблеми на всеукраїнському рівні, а також забезпечення для кожного виборця свого представника в раді потрібні масштабніші зміни. Саме тому ще один із співзасновників "Свідомих" Тарас Шкітер подав проект "Захист інтересів виборців в округах без депутатів" на конкурс "Нові лідери". Цей проект потрапив до сотні найкращих та пройшов у другий етап.

Як повідомив заступник директора управління департаменту ЖКГ Луцької міської ради Микола Косіюк, усього з "осиротілих" округів надійшло 21 офіційне звернення. Їх загальний кошторис – 986 тисяч гривень.

"Люди звертаються переважно з проханнями обладнати дитячі та спортивні майданчики, прибудинкові території", – зазначив він.

Своєю чергою, голова комісії Андрій Козюра зауважив, що в бюджеті є 1,2 мільйона гривень: по 100 тисяч на 12 округи без депутатів.

"Якщо назбирається багато заяв, то на всіх грошей не вистачить... Комусь доведеться розчаруватися", – сказав депутат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЛУЧАНИ З ОКРУГІВ БЕЗ ДЕПУТАТІВ МОЖУТЬ ПОДАВАТИ ПРОПОЗИЦІЇ ДЛЯ ФІНАНСУВАННЯ

Ініціатор рішення міської ради щодо фінансування округів без депутатів Андрій Покровський у коментарі ІА "Конкурент" сказав, що програма потребує дофінансування.

"Дуже добре, що комісія нарешті зібралася та вирішила розглянути звернення лучан, які проживають в "округах без депутатів". Проте, на жаль, сьогодні знову відклали розгляд звернень мешканців до вересня. Мною як ініціатором програми було запропоновано розгляд звернень щоквартально, аби мешканці поступово могли реалізувати свої ініціативи. Також хочу звернути увагу, що програма потребує дофінансування, як я уже неодноразово заявляв. В програмі повинно бути ще 1,2 млн грн, оскільки, як ми побачили із засідання сьогоднішньої комісії, мешканці потребують цих коштів", – вважає обранець громади.

Нагадаємо, що цьогоріч у "Програму підтримки ініціатив виборців територіальних виборчих округів, від яких не було обрано депутатів Луцької міської ради на 2018-2020 роки" заклали 2,4 мільйона гривень. На лютневій сесії було виділено лише 1,2 млн грн. Однак і їх до цього часу не використали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЯК У ЛУЦЬКУ ЗАХИЩАЮТЬ ІНТЕРЕСИ ВИБОРЦІВ В ОКРУГАХ БЕЗ ДЕПУТАТІВ (ФОТО)

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024