Поділитись:

На Волині штрафують лісокрадів

Середа, 01 серпня 2018, 13:35

На Волині оштрафували зловмисників за незаконну порубку лісу.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокурори Камінь-Каширського відділу Маневицької місцевої прокуратури підтримали публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом крадіжки лісодеревини жителем одного із сіл району.

У червні 2018 року чоловік викрав з території Видертського лісництва ДП "Камінь-Каширське лісове господарство" лісодеревину породи сосна, спричинивши підприємству збитків на суму майже 3,5 тис. грн. Суд визнав зловмисника, який у повному обсязі відшкодував завдані збитки, винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначив йому покарання у вигляді штрафу в розмірі 1700 грн.

Зауважимо, що громадянин у 2015 році вже був судимий за незаконну порубку лісу, однак належних висновків не зробив.

Окрім того, Камінь-Каширський відділ Маневицької місцевої прокуратури звернувся до суду з позовом, аби стягнути з іншого громадянина майже 50 тис. грн шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу.

Попередньо чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності працівниками лісової охорони ДП "СЛАП "Камінь-Каширськагроліс" за ст. 65 КУпАП (незаконна порубка, пошкодження та знищення лісових культур). Тепер йому доведеться ще й відшкодувати заподіяні своїми незаконними діями збитки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРАЇНА ЕКСПОРТУЄ ДО ЄС НЕЗАКОННУ ДЕРЕВИНУ ДЛЯ ПОСТАЧАЛЬНИКІВ IKEA І H&M – ДОСЛІДНИКИ

Надрукувати
мітки:
коментарів